Saturday, November 14, 2009

Siapa pemandu lebi berhemah? Lelaki atau Perempuan?.


1 .Siapa pemandu lebi berhemah? Lelaki atau Perempuan?.

2. Lelaki anggap mereka pemandu paling pakar di jalanraya.

3. Lelaki percaya, mereka lebih pandai memandu kalau banding dengan isteri, ibu, nenek atau kakak mereka.

4. Kepercayaan ni biasanya tak dicabar; tapi sekarang tak lagi!

5. Ikut kajian, pemandu perempuan lebih berhemah dan selamat berbanding pemandu lelaki. Wah, sukanya orang perempuan!

6. Perangkaan menunjukkan, 9 kali ganda pemandu lelaki terlibat dengan kemalangan.

7. Kemalangan berlaku kerana pemandu lelaki memandu secara berbahaya -97 %.

8. Pemandu lelaki terlibat dengan kemalangan kerana memandu laju -83 %.

9. Kenapa macam tu? Kata ahli Psikologi Pengangkutan, pemandu lelaki suka ambil risiko di jalanraya.
10. Pemandu perempuan agaknya “tak rasa seronok” nak ambil risiko macam pemandu lelaki.

11. Namun perempuan ada juga “titik hitam” sebagai pemandu. Umumnya perempuan ni susah nak masuk atau keluar parking. Betul ke?

12. Ikut ststistik pihak insurans, pemandu perempuan lebih kerap langgar kereta yang ada kat parking lot tu. Selalu berlaku ketika mengundur. Kenapa gitu ye?.

13. Agaknya, bagi pemandu perempuan ni, di parking lot tu banyak kereta yang boleh sesakkan fikiran.

14. Awas, lelaki yang ada kereta baru dan masih berkilat tu, berhati-hati letak kereta di parking lot tu. Jangan kecil hati kalau kena gesel. Dah tau kat situ ramai perempuan parking, siapa suruh letak kereta baru kat situ?

15.Namun, hakikat yang tak dapat dinafikan, pemandu lelaki lebih kerap mandu dan lebih ‘batuan’nya jika banding dengan pemandu perempuan. Kalau pemandu lelaki 6,500 km, pemandu perempuan 2,900 km, setahun.

16. Lelaki ke, perempuan ke, apa2 pun, kena ada lesen memandu!

aku amik artikel ni kat blog org jer.. tp aku ader nk tmbh sket la.. pape skali pon, kte jgn stereotaip.. jgn gatal2 nk kate sumer pompuan bwk krete trok.. x pon sumer laki2 yg bwk krete ni x berhemah... aku nk tekan kn kt sni.. klw korg bwk krete tu hati2 la... bukan aper, klw korg x ati2, korg bukan saje membahayekn nyawe korg, malah org laen jgk.. ble da tak ati2 tu, mule la nk sondol krete org laen. x kre la laki2 ker, pompuan ker... yg jd masalahnyer, klw da sondol-menyondol nih.. melibatkn duit tw.. klw rm2 x per la... ni ketuk jer rm300... da la nk ketuk mhl, yg menyondol tu blah gitu jer.. haish.. aper punye sikap la.. blaja pandai2, spm dapat straight A's, dapat msok u plak tu, x kn la mende simple cmni x ley pk.. haish... trok btol...(ter emo la plak)..papepon, hati2 la ketike memandu.. ngeengee..~~
papepon, jgn la jd cm dlm gmbr ni.. klw aku jumpe,aku gelak sampai pecah prot..haha

5 comments:

~kuyam~ said...

hehe sipi
ak tau nape mg wat post gini
sbr des
hdup kan karma
de wt gtu nnti kne ko de smula~

sipisenan said...

Hehee..btol2.. sj jer tu.. igt nk tuls2 jer.. tp teremo plak... sowie des.. =P

~kuyam~ said...

lek ah
xdep gape
gud luck final sipi!
bia nk last pper dh pom :p

sipisenan said...

okies.huhu

anlonso said...

pempuan kalau bwk kete,nak parking kt umah pon,kete boleh terbalik.hahahahahhaha