Monday, November 1, 2010

akaun ini telah ditutup..

salam, /helloo..

dukacita d maklumkn, bahawe akaun ini telah ditutup.. so, ikuti update2 terbaru dr aku di  seindah bicara 2.. harap maklum... =)

Friday, October 29, 2010

~ gambar2 pemandangan. ~

salam/helloo...

 gambr2 ni ak u jumpe dlm lappy aku.. 
da lme da ade sbnrnye.
aku je br prasan... 
=)






~ ~ ~

Wednesday, October 27, 2010

Islamic Fashion Festival (Monte Carlo )... ???

salam/helloo.. 

first of all, 
aku nk ckp, yg aku ni mmg kurg pandai bab2 agame ni.. 
so, x ley la aku nk bagi dalil2 kan..
so, korg tgk clip ni, dan jgn lupe komen ea.

video

pd aku, mende gini x ptot jadi.. 
huh
so, ape pndpt korg? 

~ ~ ~

Monday, October 25, 2010

ilustrasi aborsi..

salam/helloo...

hari ni aku nk post smthing yg agak crucial.. 
klw rase x berminat, sile jgn bace.. hehe..  



info ni aku amik dr salah satu blog feveret aku.. 
harap2 mnjadi pengajaran buat kite sume kay.. 
~  ~ ~

Thursday, October 7, 2010

transport phenomena.. asal la ko susah sgt.. hukhuk

salam/hellooo

kuciwa sieh.. 
study gile2..
bile nk jawab test, 
soalan susah mcm haram..
adui~

~ hati ku luk lg..~

Saturday, October 2, 2010

surat cinta dari pak guard..

salam/helloo...

yeah, skali lg aku dapat surat cinte dr pak guard..
huh, saket tol hati aku..
tp nk wat cmne, mmg dah salah aku park kat garis kuning kan.. 
huhu
mlayg lg la rm 30 aku..
ades..!!

huhuhu~

Tuesday, September 28, 2010

pakcik senyum menggoda.. =)

salam/helloo...

aku amik clip ni kat fb..
 sile lah tgk..

video

hehehe..~
p/s: senyum2 la slalu.. =)

Monday, September 27, 2010

Mendapat 5 hal melalui 5 Jalan..

salam/helloo.. 



Mendapat 5 hal melalui 5 Jalan:

1.Berkah rezki akn deperoleh mlalui Shalat Dhuha..
2.Chaya dlm kubur mlalui Shalat Tahajjud...
3.Kmudahan dlm mjawab prtanyaan Mungkar&Nakir mlaluiMambaca Al-Qur'an..
4.Kmudahan mLintasi Siratal Mustaqim mlalui Puasa&Sdekah..
5.Mendpt prlindungan ARSY ILAHI pdhari HISAB mlalui Zikrullah(Zikir)..


peringtn buat diri ini dan semua yg membace..~

sekarang aku tw nape mak aku x kasik aku bawak moto. isk2

salam/helloo...


bermula nye 1 syawal aritu, genap lah 2 tahun aku bawak krete kat utp nih. dalam 2 tahun ni, da mcm2 yg aku alami,.. ye la, krete burok la katekan.. radiator pecah la.. time tu bonet aku brasap x hengat dunia ha.. ades, ingt krete nk mletop da.. isk2.. pastu hampir2 kne tipu ngn pomen la.. ade ke patut, bende yg rosak (tranducer) harge rm10 je, bley plak die bantai sruh overhaul enjin, die nk cas rm 600 woo.. ades.. tw la time tu aku bute kayu lg psl krete ni.. nseb baek la bapak aku yg byk guide aku.. isk2. 


2 tahun 3 bulan yg lepas.. aku penah mintak ngn parents aku yg aku nk pkai moto.. ye la, moto kan mudah, jimat myk n then maintanance pon x mhl. nk beli pon murh.. pastu bapak aku mati-matian x bagi. hu, bengang jgk. kang aku mintak krete kang, die kate aku ni nk blagak cm anak org kaye lak.  sbb tu la aku mntak moto, asalkan mudah nk g mne2 je. x pyh bergntung sgt ngn member2.. ye la, member2 pon ade life masing2 kan. x kan stiap mse nk g mne2 nk ajak aku kn..isk2. pastu die ckp nnt die cari krete kat aku.. then 2-3 bulan pastu, diorg pon bli krete burok kat aku.. x kesah lah.. jnji okay.. hehe


pastu, aritu ade bkak you tube. aku jumpe video clip ni.. korg tgk la yek. pesan aku, klw x kuat smangt jgn tgk ea. =)


video

skrg br aku tw nape mak n bapakaku x kasik aku bwk moto.. bukan nk kate bwk moto ni mesti eksiden. tp risikonye tinggi compared ngn pkai krete. isk2. ~

Sunday, September 26, 2010

jiwang sebentar.. isk2..

salam/helloo...


alamak, terjiwang plak.. hehe~



hidupku bermula jam 11.30am..

salam/helloo...

astaga..!
lmbt gler aku bangun sieh.. 
kononnye nk study jap pas subuh td..
alih2, zzzZZZ...
dan sbb itu lah hidup ku bermula jam 11.30...
bgn2 je da cerah...

( pemandangan luar dr tingkap bilik aku.. hu )

hidup sbagai seorang student cenggini la..
lebih2 lg ari ahad..
isk2~

Saturday, September 25, 2010

~ cup-cakeez ~

salam/helloo...

hmm, mesti korg tertanye kan ape itu cup-cakeez kan..
betol nk taw ni? 
ok2..
klik d link ini.. 
hmmm....
da tgk? 
cute kan.. okeh2.. 
kat bawah ni kitorg attach poster kitorg. 

( p/s: order is open for utp students only )

kenapa pilih utk merokok?

salam/helloo...


slamat pagi sumer.. hmm, bes kan bgn pg nih.. sejuk je rase, nyaman pon ade jgk. mood tu rase epi je.. syukur pdMu ya Allah krane masih lg beri aku peluang utk menikmati hari sabtu yg indah ini.. hehe..
okeh, back to our topik, kenape pilih utk merokok? hmm, topik ni aku tujukan khas utk sume yg merokok, mahupon yg x merokok.. korg kne tahu ni.. pnting.! 
mula2 skali meh kite bincang pasal keburukan merokok.. 



Apakah kesan-kesan jangka pendek?


Otak
-Pembebasan gas karbon monoksida dan pengurangan
oksigen menyebabkan otak tidak dapat berfungsi
dengan sepenuhnya


Telinga
 - Mengurangkan kadar pengaliran darah boleh
menyebabkan pekak


Mata 
- Mata berair, radang mata yang boleh mengganggu
daya penglihatan


Mulut 
- Mengalami deria rasa yang tidak sedap pada
bibir,lidah dan tekak
- Nafas berbau dan mendapat jangkitan mulut
- Gigi menjadi kuning


Hidung
 - Mengurangkan deria bau
Kulit - Mengurangkan suhu badan, kulit muka cepat
berkedut


Paru-paru
- Kesukaran untuk bernafas dan mengurangkan tenaga
untuk bersukan



Apakah kesan-kesan jangka panjang?


• Barah (cth. paru-paru, payudara, mulut, tekak, dan usus)
• Penyakit Jantung
• Angin Ahmar / Strok
• Penyakit paru-paru (cth. Penyakit lelah, bronkitis)
• Penyakit mulut dan gusi
• Ulser (perut, peptic)
• Osteoporosis
• Kemandulan (tidak boleh hamil)
• Kurang bernafsu dalam perhubungan seks


(info2 d atas ni aku amik dari http://www.infosihat.gov.my/penyakit/Mental/MEROKOKKesankepadatubuh.pdf )


da bace dah? bagus.. nmpak kan bahayenye rokok ni.. sbnrnye aku da pnh bncangkan topik ni dl..
~berhentilah merokok~ korg bukak link ni, ade la gmbr sket2. hmm, bile pk2 balik la kan, maybe la pd diorg, prove yg ade x cukup utk convince diorg yg merokok ni mmg bahaye. klw cmtu, korg tgk la clip video kat bwh ni.. tgk sampai abes tw.. =)


video

amacam? da tgk? skrg terpulang pd anda utk percaye atau tidak.. krane anda yg lebih berhak ke atas dri anda.. dan bertindak lah scepat mungkin sbelom terlambt..  =)

mkn tgh malam = gemok

salam/hello...

lepak2 pd mlm  ujung mggu sagt2 bes..
pastu rumate ajak g mkn lak...
pastu br tringt aku x mkn nasik lg ari ni.. 
so, aku pon follow skali.. 
hehe.
conclusion is..
mkn tgh malam = gemok..
hukhuk.

~  burrpp.. ops, sori. =)   ~


kuciwa? lek2..

salam/hello..

klw ckp pasal kecewa ni, sumer org penah kecewa.. bile smthing bad happen, mesti kite akn kate kite la manusia paling malang kat dalam dunia nih.. tol x?  dan akhirnye kite akan kecewa, x pon berputus ase. isk2..
jgn la gitu, ingt la.. bile kite dalm kedukaan, masih rmai lg yg berduke d luar sane.. klw kite putus ase, x pon putus harapan, itu lah tndenye kite kalah..so, kuatkn semangt, dan teruskan langkah anda.. jgn skali2 berpatah balik.. uhuk, ckp cam mudah je kan.. tp itulah hakikatnye..
hmm, papepon, klw time kuciwa tu, jgn smpan sorg2.. cari someone utk berkongsi. dan yg paling pnting, jgn sampai jadi yg mcm dlm klip video nih..uhuk.

video
~ jgn skali2 tiru aksi ini okay.. huk ~

hidup aku sbgai seorang student..


salam/hello..


time cuti, kite cuti.. 
bile rmai org balik uma, kite pon sebok nmk balik skali.. 
time raya. kite pon RAYA.. hehe
bile stat kelas smule, otak da karat dah. huk
pastu br tringst kat assgmnt yg melambak2 tuh.
then ade tests plak..
x cukup tido + mkn x lalu + stress + jiwa kacau...
lepas test.. kite enjoy.!
dan mende2 ni kembali berulang beberapa kali...
shingga la final exam..
isk2..




Thursday, September 9, 2010

selamat hari raye...

salam/hello...


pantas sunggoh mase berlalu.. sedarx sedar da sbulan pose.. ari ni ari las pose kan? hehe..so,esok raye..! yeaahhhh... bes2.. tp kne ingt, raye pon raye jgk.. keje lepas raye jgn lupe plak.. hihi.. hu,lme gle2 aku x update.. rindu gle kat blog kesaygn aku nih. hmm, korg balik mne raye ni? aku balik klantan jew. pg esok br nk grak.. huhu.. 


sempena hari raye yg mulia ni, aku mintak maaf byk2.. andai terkasar bahase, tersilap cakap yg mne buat korg terase.. im so sory kay.. =).. jnji pasni x buat lg. papepon, enjoy urself during hari raya.. raye hanye skali, so jgn siakan2 peluang ni utk berjumpe sanak saidare yg dah lme x bersua tuh.. hehe.~~




slamat hari raya aidilfitri buat semua.

Tuesday, August 3, 2010

selesema sieh.. adui..

salam/hello.


hmm, sedar x sedar... da lbey smiggu aku x update. bile da msuk 3rd yr n i, aku sgt2 la bz.. bergnde2 keje nk kne buat. dgn engineering team project(etp), dgn nk siapkan resume lg, dgn subjek transport phenomena(tp)..adui.. pg ni pon free sbb x de lab.. lab aku mggu depan.. bley la aku ngadap laptop ni kejap kan. hehe.


skrng ni musim demam ngn selesema.. ye ke? entah lah.. tp yg aku tw, aku kne selesaema.. huhu, sgt2 la x bes.. da 2 ari da ni.. rse cam lumpuh ha kejap. hehe.  x pe2.. dugaan... isk2


member2 ade la cdgkan care2 nk kurgkan selesema ni.. isk2. antarenye..


1. SUP AYAM
2. MAKANAN PEDAS
3. BAWANG PUTIH.
4. AIR.
5. BUAH-BUAHAN SITRUS
6. SUMBER VITAMIN C



klw korg selesema jgk, bley la try.. hehe. papepon, yg menyembuhkan hanye Allah yg maha kuasa.. =)




 ~ aduyai.. ~







Sunday, July 25, 2010

Bayi perempuan sumbing dibuang- utusan malaysia.

salam/helloo...

Bayi perempuan sumbing dibuang

KUALA LUMPUR 24 Julai - Apakah dosa bayi perempuan ini sehingga tidak diterima oleh ibu bapanya hanya kerana mulutnya sumbing.
Kecacatan itu mengakibatkan si kecil yang tidak berdosa ini dibuang dan mayatnya ditemui di dalam tong sampah.
Bayi yang cukup sifatnya itu ditemui oleh seorang pengutip barangan lusuh di dalam sebuah beg plastik di Flat Sri Kelantan, Bandar Baru Sentul di sini kira-kira pukul 10 malam tadi.
Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan berkata, ketika ditemui, bayi itu yang dipercayai dilahirkan semalam masih bertali pusat.
"Semasa menggeledah tong sampah dia menemui satu bungkusan plastik mencurigakan dan selepas dibuka dia terkejut melihat mayat bayi bersama urinya.
"Hasil siasatan kita dapati bayi berkenaan dilahirkan kurang dari empat jam sebelum dibuang," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.
Khamis lalu, seorang bayi perempuan ditinggalkan dalam sebuah beg dekat tempat menunggu bas berhampiran Hospital Sultan Ismail, Johor Bahru.
Namun bayi yang ditemui pada pukul 6.40 pagi itu lebih bernasib baik kerana masih bernyawa ketika ditemui sebelum dibawa ke hospital tersebut.
Zakaria menambah, mayat bayi yang mirip kaum Melayu itu dihantar ke Hospital Kuala Lumpur untuk bedah siasat.
Katanya, polis meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kejadian itu supaya menghubungi balai polis berhampiran bagi membantu siasatan.


ehem, lagi2 pasal buang bayi.. lg2 pasal bayi yg dibuang.. hu, stiap ari ade brite dbuang.. isk2.. ape nk jadi la... smoge kite d jauhkan ngn bende2 cenggini.. huhu.~


( klw brani buang la aku, aku fire kang.. huh.. )

Friday, July 23, 2010

ibu dan ayah yg 'FAIL'..

salam/helloo..


stiap anak2 yg d lahirkan, adalah amanah allah utk para ibu dan ayah. mereka umpama kain puteh, dan ibubapa la yg mencorakkan mereka.. sbb tu la org kate, mne tumpah kuah klw tak ke nasi. ( isk2, betol ke ayat aku ni..) so, kpd mereka2 yg dah kawen tu, jage la anak leklok. jgn jadi cm dlm gmbr d bwh.. =)


( haish, bukan mknn tu adik oi..)

(haha, byk kan gula2 saya.. hehe)

( cian kat abah.. ngntok ek.. meh baby suapkan..=P )

( ... ) 

( sampai ati mak wat saye cenggini..huk )

( erk.. )

( sy suke.!  )

( kami sedia berkhidmat.! )

( punah la budak2 tu.. isk2.)


bia pon x de lg kes2 cmni kat ngare kite, tp just be aware.. tkot2 x same, tp lebey kurg. hehe.. ~ 

Wednesday, July 21, 2010

sem yg baru.

salam/hello..


br ade kesempatan nk update, lme sieh aku x update. huhu. cmtu la klw kat uma, x de line tenet.. hmm, beberape ari lg, sem bru bakal bermule. bile da msok sem br ni, azam pon kne baru la kan..  kne la berhijrah,.. klw dl mls2, skrg kne la rajin2 plak.. haha.. anyway, aku br je sampai kat u tersayang ni..  so, bley la aku update slalu .. smentare masih belom bz ni.. =)


 kpd member2 tu, slamat datang ke utp. slamat study smule .. hehe. ~


( gmbr ni aku google je sbb aku x simpan pon gmbr2 utp. isk2, trok btol.. )

Monday, June 28, 2010

kereta.? adui..

salam/helloo...


asal la topik aku mlm ni pasal krete? isk2, ko ni berangn la sipi.. hmmm, utk memiliki sesuatu tu, kite mesti la kne ade angan2 dulu kan? hehe.. hmm, bile meningkat usia 21 ni.. kite da smakin menghampiri alam dewasa tw..( memadai je aku ni kan.. haha) so, kite spatutnye da kne mule memikirkan mase depan tw. contohnye la, kerje ape nnt? bile nk kawen? ops, yg ni jgn sebut kuat2.. dengar kat mak aku nnt, mau x cukup tanah aku kne kejar ngn die.. mne taknye, studi pon x abes lg.. hmm, pastu, nk pkai krete ape? dan laen2 lah..haha. tp dalam2 byk2 tu, aku nk fokuskan pasal kerete la.. hehe


sekarang ni, aku gne charade aura.. sayang woo.. first car ni.. 



hmm, bile da keje nnt.. mesti la nk sambar kete biase2 dl kan.. ye la.. duit yg ade ni, nk gne utk bli umah la, kawen la.. isk2 asyek2 kawen .. hu.. time tu, pkai krete saga pon da ok kan.. hehe


hmmm, bile da berjaye sket.. duit pon ade.. aku ingt nk angkut suzuki swift la..  aku minat glew krete ni.. hu






hmm, bile da kawen dan anak pon ade la 2 3 org,  kne la tuka krete lagi kan.. ha, part tu aku x mo pk lg.. haha, kawen pon belom lg bai,, isk2.. tp yg pasti la, aku ingt nk angkut evo la sbijik.. pling2 tidak pon evo 7 kan.. isk2.. tinggi sungguh angn2 aku ni.. hu.



fuhh..! gile sporty. haha..  mmg tinggi angn2 aku kan.. huhu, nk merealisasikan segale impian2 ni, kne la aku studi mcm org 'gilak' pasni..  smoge dapat keje yg bgus2..  hehe.. ~~

Sunday, June 27, 2010

ke kebun ayah.. =)

salam/helloo...


korg ape khabar.. huhu, agak lame kan aku x update blog kan.. alasan aku masih same.. bz.!ape la yg aku wat sampai bz ni kan.. isk2..  hehe.. aritu aku bz balik kampung lak.. hmm, aku balik kelantan 5 hari je.. x byk bende yg boley dbuat ngn 5 ari tu.. ade la g mancing kat tok bali ngn g kebun.. ari ni aku nk citer pasal kebun getah bapak aku..hehe =)


kebun getah bapak aku, terletak kat bukit bakar, machang, kelantan.. err, x silap aku la.. meh same2 kite tgk gmbr2 yg aku da amik aritu.. sowi la, gmbr biase2 je.. aku x de bakat nk amik gmbr lawa2.. hehe


~ ni gmbr time otw g kebun.. hehe..~

~ ni jalan masok ke kebun bapak aku.. ~

~ ni la anak2 getah yg telah pon berusie 8 bulan.. ish2.. ~

~ ayah aku yg tgh berposing.. ala2 model gitu.. hehe ~

~ kat sni la kitorg brehat stelah berkebun.. hehe.. ~

~ kami jgk ade tanam pokok pisang kat situ.. hehe  ~

hmmm, ni la antare gmbr2 yg sempat aku amik.. huh, sket je kan.. isk2.. kebun bapak aku ni 3 ekar je. 1 ekar stgh, anak2 getah yg br tanam.. lagi 1 ekar stgh , getah2 tue.. hehe.. klw korg nk tw, aktiviti berkebun ni bes sgt2.. kire ok la.. jarang2 skali balik kmpung pastu berkebun, sungguh menyihatkan dan dapat relaxkan minda.. hehe  ~~



Tuesday, June 8, 2010

kendur-kendare d musim cuti skolah..

salam/hello...


ehem, lme nye aku x update.. huhu, sebok je aku ni kan.. klw time exam aku sibuk study.. time cuti2 gini, sebok tidur la plak.. mggu lepas aku balik klantan.. kenduri spupu aku.. huhu.. sorg lagi spupu aku da kawen. aku ni bile yek lagi.. isk2.. ops.! lupe lak.. nk kawen2 ni, money required tw.. haa, kpd yg berangan nk kawen tu.. sile lah kumpul duit ye.. hehe.


cuace kat klantan skrg, pns gler babeng.. compare ngn umah aku kat gombak pon lg sjuk tw..kat sane kemarau.hukhuk.. spanjang kenduri tu, terpakse la aku buat2 rajin nolong.. biar la sbnrnye x rajin pon.. biase la kan, aku ni antare spupu lelaki diorg.. dah la spupu laki2 dlm family aku ni kurg.. haha..


bile sebut psl kenduri kawen, mesti korg terbaygkan 3 atau 4 khemah yg diatur berderet2.. dgn ropol2 menghiasi setiap khemah.. pastu ade meje n krusi kat bwh khemah tu.. pastu ade mknn, byk sgt.. wah, bes2.. da la ngh lapa nih..




hmmm, pastu mesti ade pelamin kan..




hehe, pastu mesti ade hantaran lak..
ehem, kebetulan sumernye kaler kuning.. isk2.. aku google je gmbr2 ni.. mne la aku ade duit nk bli camera, dan sbb tu aku x de gmbr time spupu aku kawen aritu..isk2..


ehem2.. bile kite sebut pasal kawen, byk bende yg harus d ambil berat.. maksud aku, tanggung jawab la.. kawen ni bukan mainan ek. ari ni kawen, esok boley cerai.. no no.. itu sgt2 x boley dan sape yg wt gitu, mmg gile.. isk2.. kawen ni, melibatkan byk pihak.. keluarga kite, keluarge bini kite, dan rmai lagi.. sbb tu la, b4 kawen tu, kne la decide btol2.. haha.. memandai lak aku ni.. pdhl aku x kawen lg.. dah2.. x nk ckp lbey2.. 


kpd sape2 yg baru kawen tu, especially spupu aku.. slamat pengantin baru.. smoge berkekalan shingge ke anak cucu.. aku doakan korg bhagie slalu tw.. sowi sbb mls2 aritu.. dan thanks to all yg tlh menjayakan kenduri aritu.. terutamenye abg ijan krane telah mnjadi tukang buat aer spenuh mase, tyrah n bee kerane telah jadi tukang angkat lauk spenuh mase dan mreke2 yg terlibat.. hehe.


kpd2 member2 lak, klw korg nk kawen nnt, jgn jemput aku lak.. haha.. k la korang.. adios..~

Wednesday, May 26, 2010

anda tension study? meh bace nih...

salam/helloo...


isk2.. saket kpale aku.. study,study,study dan study.. perform nye x jgak.. isk2. xpe2.. yg pnting usahe.. esok paper las, paper process instumentation.. pastu aku balik uma. yeay.. satu lagi sem bakal berakhir.. isk2, ni menande kan aku ni da smakin tue kan.. cepat tol mse berlalu.. rse cm aritu msok foundation, skrg ni da nk msuk 3rd year.. sem ni sem ke-6 aku kat sni.. lme tu.. hmm. 


lupekan sume itu, meh kite study.. tp, sbelom tu, korg bace la ape yg aku nk post nih. hehe

Sayang bini dan handphone nyer..

"Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab
exclusive lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym,
tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut.
Seorang lelaki menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan
seperti berikut . .

"Hello?"
"Abang, nie sayang nie,"
"emmm . . "
"Abang masih ada di kelab lagi ke? "
"Iya."
"sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari
kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru . . cantik bang,
boleh ke sayang beli?
"Berapa harga nya?"
"Cuma $1500.00 aje"
"O.K, belilah kalau memang awak dah suka sangat"

"Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah
di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2001 . Sayang
suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya
dan dia setuju nak bagi good price . . lagipun elok juga kita tukarkan
dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu. ."

"Berapa harga yang dia bagi?"
"Cuma $280,000 ..."
"O.k tapi pastikan harga tu dah on the road."

"Great!, before we hang up, ada satu perkara lagi..."
"Apa?" "Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang
dan....pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang
dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu, sekarang nie untuk
dijual!!

Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada
taman orkid kat belakang , berhadapan dengan pantai tu.. cantik kan bang.

" Berapa harga yang mereka minta?"
" Cuma $740,000... o.k kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita
boleh cover harga tu. "

"Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli,
tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?"

"OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!!
I Love You !!!"

"Bye... I Love you too . . "

Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . .sambil
mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang
ada dalam bilik tersebut:

"ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA?"

haha, aku amik ni dlm http://www.lawakjenaka.com/.. saje nk lpaskn tension.. kay korg.. slamat study.. papepon, klw korg tension tahap gaban,  my advice.. korg amik la wudhu' ke, bace quran ke.. itu yg terbaek kay.. =)

~ gud luck kawan... all da best kay.. ~

Friday, May 21, 2010

4 dah lepas, tinggal lagi 2..

salam/helloo..


huhu, akhirnye, ade jgk sminit due utk aku update blog ari ni. aku skrg ni br je abes paper probstat.. ape? prostat?? ish2.. probstat tu means for probability and statistis. setelah 3 paper yg direct, otak aku pon da naek pening dah ni.huhu, sume maen sumbat je.. tp, itu lah..da mne pon exam, nk kn nk lepak2 lak kan.. haha


lepas ni tggl lagi 2 paper.. reaction engineering ngn process intrument.. huhu, cuak gler.. da la reaction engine tu 4 jam kredit.. isk2.. mesti korg bosan kan? x abes2 ckp psl exam.. haha.. 


hmm, bile sumer org da sebok2 ngn final exam, maknenye, cuti sem pon da dekat la kan.. cuti sem aku kali ni ni hampir2 la 2 bulan.. maybe kurang smggu kot.. hu, lame tu.. mesti bosan glew kat uma.. ingt nk cari keje part time, tp.. ade ke.. isk2.. x pe la.. ade la tu kot..  hehe..


~ recharge mode.. ~


Monday, May 17, 2010

ptg yg sedikit lapang..

salam/hello...


uiks... lme gak aku x update. isk2.. bz beb.. biase la kan, musim exam.. ptg ni free la sket. sket je, sbb mlm ni kne balum balik.. luse ade paper sepro2.. pagi td paper pslp. isk2, aku no komen la psl soalan td.. susah tu susah la jgk.. ade yg bley jwb, ade yg taram sket2.. tawakal je la, lgpon da usaha kan..  


-ni time table utk final exam sem ni,-






huhu, pack kan.. first week ade 4 paper, 2nd week ade 2 jew.. aku x tw la, sape la atur time table gini.. diorg x exam bley la suke suki je susun jadual gini.. cube kne kat die dpt time tble gini, mesti mrh2 jgk.. ( sipi..! lek2.. jgn emo..)  
  
okeh, sampai mse utk aku study plak.. kpd dak2 utp, khususnye chemo0707, gudluck..! slamat study dan jgn tensi2 okay..  dan x lupe kpd member2, x kire la kat mne jue berade, yg tgh final tu, gud luck jgk yer.. wt yg terbaek.. jgn sia2 kan mse yg ade..  bz cmne skalipon, amal ibadat jgn lupe yek. kite hanye berusaha, allah jua yg menentukan.. selamat study korg..~

Monday, May 10, 2010

exam da dekat.. mesti glabah.. adui..

salam/hello...


exam da dekat.. mesti glabah.. adui.. sape gelabah? aku la.. haha.. ni la akibat klw x prepare dari awal.. kan da gelabah.. spatutnye, klw nk jadi pelajar cemerlang, kite kne stat wt revision sbulan awal tw.. tu at least la. br la cemerlang.. hmm, klw kat uma aku ni, an la paling cemerlang.. sape an?  



ha, ni la rumate aku, bukan promote ek. tp ni la student cemerlang utp, study 24 jam.. tido 2 jam shari je tw.. 
isk, mamat ni, klw x nmpak die ngn buku, mmg x sah.. 
tggl kat penang, dan slalu balik uma( drive sorg2 tu, katang siot.! )
sgt syg kat mak die dan seorang anak yg sangt baek..
ha, ni pling pnting.. still single and available..!

haha, enough2..! blog ni bukan blog promote org.. haha.. ehem2.. back to our topik.. bile da tw exam mggu depan,  bende yg paling pnting dan  paling tggi prioritynye adalh.. studi la, ape lagi.. so, camne nk study dalm mase yg singkat tapi berkesan? itu yg kite nk tw.. 

antara cara2 nye adalah..

1-Ikhlas pada diri anda.

2-Suasana dan persekitaran yang tersusun, kemas, dan bersih membolehkan anda belajar dengan mudah
Sekiranya anda seorang yang gemar mendengar radio ketika belajar, maka hentikan tabiat buruk ini. Gantikannya dengan memainkan lagu-lagu latar berbentuk instrumental.

3-Gantungkan gambar-gambar kejayaan anda (jika ada) atau sijil-sijil pencapaian anda di ruangan bacaan tersebut.

4-Gantungkan juga katajaya-katajaya yang memberikan anda rangsangan yang positif

5-Sediakan juga satu ruangan pada dinding, yang mudah anda lihat, untuk anda pamirkan senarai tindakan anda (to do list), carta reputasi akademik anda, senarai projek dan jadual perancangan jangka pendek serta jangka panjang anda.

sumer d atas, pnting utk pastikan anda sntiase bermotivate dan smangt utk studi.. ble da smangt, baru bley cmerlang.. hehe~

hidup ibarat sebuah perjalanan..
byk cabaran harus d tempuhi..
dan jika tersungkur d tgh jalan..
jgn stop..!
jgn mengalah..! 
bangkit la dan terus berusaha..
demi masa depanmu.. 
dan jalan yg lurus x semesti semudah yang d lihat.
juge x sedekat yg dilihat...
yg pnting berusaha.. 
~ prepare for the worst and hope for the best.~