Tuesday, September 28, 2010

pakcik senyum menggoda.. =)

salam/helloo...

aku amik clip ni kat fb..
 sile lah tgk..

video

hehehe..~
p/s: senyum2 la slalu.. =)

Monday, September 27, 2010

Mendapat 5 hal melalui 5 Jalan..

salam/helloo.. 



Mendapat 5 hal melalui 5 Jalan:

1.Berkah rezki akn deperoleh mlalui Shalat Dhuha..
2.Chaya dlm kubur mlalui Shalat Tahajjud...
3.Kmudahan dlm mjawab prtanyaan Mungkar&Nakir mlaluiMambaca Al-Qur'an..
4.Kmudahan mLintasi Siratal Mustaqim mlalui Puasa&Sdekah..
5.Mendpt prlindungan ARSY ILAHI pdhari HISAB mlalui Zikrullah(Zikir)..


peringtn buat diri ini dan semua yg membace..~

sekarang aku tw nape mak aku x kasik aku bawak moto. isk2

salam/helloo...


bermula nye 1 syawal aritu, genap lah 2 tahun aku bawak krete kat utp nih. dalam 2 tahun ni, da mcm2 yg aku alami,.. ye la, krete burok la katekan.. radiator pecah la.. time tu bonet aku brasap x hengat dunia ha.. ades, ingt krete nk mletop da.. isk2.. pastu hampir2 kne tipu ngn pomen la.. ade ke patut, bende yg rosak (tranducer) harge rm10 je, bley plak die bantai sruh overhaul enjin, die nk cas rm 600 woo.. ades.. tw la time tu aku bute kayu lg psl krete ni.. nseb baek la bapak aku yg byk guide aku.. isk2. 


2 tahun 3 bulan yg lepas.. aku penah mintak ngn parents aku yg aku nk pkai moto.. ye la, moto kan mudah, jimat myk n then maintanance pon x mhl. nk beli pon murh.. pastu bapak aku mati-matian x bagi. hu, bengang jgk. kang aku mintak krete kang, die kate aku ni nk blagak cm anak org kaye lak.  sbb tu la aku mntak moto, asalkan mudah nk g mne2 je. x pyh bergntung sgt ngn member2.. ye la, member2 pon ade life masing2 kan. x kan stiap mse nk g mne2 nk ajak aku kn..isk2. pastu die ckp nnt die cari krete kat aku.. then 2-3 bulan pastu, diorg pon bli krete burok kat aku.. x kesah lah.. jnji okay.. hehe


pastu, aritu ade bkak you tube. aku jumpe video clip ni.. korg tgk la yek. pesan aku, klw x kuat smangt jgn tgk ea. =)


video

skrg br aku tw nape mak n bapakaku x kasik aku bwk moto.. bukan nk kate bwk moto ni mesti eksiden. tp risikonye tinggi compared ngn pkai krete. isk2. ~

Sunday, September 26, 2010

jiwang sebentar.. isk2..

salam/helloo...


alamak, terjiwang plak.. hehe~



hidupku bermula jam 11.30am..

salam/helloo...

astaga..!
lmbt gler aku bangun sieh.. 
kononnye nk study jap pas subuh td..
alih2, zzzZZZ...
dan sbb itu lah hidup ku bermula jam 11.30...
bgn2 je da cerah...

( pemandangan luar dr tingkap bilik aku.. hu )

hidup sbagai seorang student cenggini la..
lebih2 lg ari ahad..
isk2~

Saturday, September 25, 2010

~ cup-cakeez ~

salam/helloo...

hmm, mesti korg tertanye kan ape itu cup-cakeez kan..
betol nk taw ni? 
ok2..
klik d link ini.. 
hmmm....
da tgk? 
cute kan.. okeh2.. 
kat bawah ni kitorg attach poster kitorg. 

( p/s: order is open for utp students only )

kenapa pilih utk merokok?

salam/helloo...


slamat pagi sumer.. hmm, bes kan bgn pg nih.. sejuk je rase, nyaman pon ade jgk. mood tu rase epi je.. syukur pdMu ya Allah krane masih lg beri aku peluang utk menikmati hari sabtu yg indah ini.. hehe..
okeh, back to our topik, kenape pilih utk merokok? hmm, topik ni aku tujukan khas utk sume yg merokok, mahupon yg x merokok.. korg kne tahu ni.. pnting.! 
mula2 skali meh kite bincang pasal keburukan merokok.. 



Apakah kesan-kesan jangka pendek?


Otak
-Pembebasan gas karbon monoksida dan pengurangan
oksigen menyebabkan otak tidak dapat berfungsi
dengan sepenuhnya


Telinga
 - Mengurangkan kadar pengaliran darah boleh
menyebabkan pekak


Mata 
- Mata berair, radang mata yang boleh mengganggu
daya penglihatan


Mulut 
- Mengalami deria rasa yang tidak sedap pada
bibir,lidah dan tekak
- Nafas berbau dan mendapat jangkitan mulut
- Gigi menjadi kuning


Hidung
 - Mengurangkan deria bau
Kulit - Mengurangkan suhu badan, kulit muka cepat
berkedut


Paru-paru
- Kesukaran untuk bernafas dan mengurangkan tenaga
untuk bersukan



Apakah kesan-kesan jangka panjang?


• Barah (cth. paru-paru, payudara, mulut, tekak, dan usus)
• Penyakit Jantung
• Angin Ahmar / Strok
• Penyakit paru-paru (cth. Penyakit lelah, bronkitis)
• Penyakit mulut dan gusi
• Ulser (perut, peptic)
• Osteoporosis
• Kemandulan (tidak boleh hamil)
• Kurang bernafsu dalam perhubungan seks


(info2 d atas ni aku amik dari http://www.infosihat.gov.my/penyakit/Mental/MEROKOKKesankepadatubuh.pdf )


da bace dah? bagus.. nmpak kan bahayenye rokok ni.. sbnrnye aku da pnh bncangkan topik ni dl..
~berhentilah merokok~ korg bukak link ni, ade la gmbr sket2. hmm, bile pk2 balik la kan, maybe la pd diorg, prove yg ade x cukup utk convince diorg yg merokok ni mmg bahaye. klw cmtu, korg tgk la clip video kat bwh ni.. tgk sampai abes tw.. =)


video

amacam? da tgk? skrg terpulang pd anda utk percaye atau tidak.. krane anda yg lebih berhak ke atas dri anda.. dan bertindak lah scepat mungkin sbelom terlambt..  =)

mkn tgh malam = gemok

salam/hello...

lepak2 pd mlm  ujung mggu sagt2 bes..
pastu rumate ajak g mkn lak...
pastu br tringt aku x mkn nasik lg ari ni.. 
so, aku pon follow skali.. 
hehe.
conclusion is..
mkn tgh malam = gemok..
hukhuk.

~  burrpp.. ops, sori. =)   ~


kuciwa? lek2..

salam/hello..

klw ckp pasal kecewa ni, sumer org penah kecewa.. bile smthing bad happen, mesti kite akn kate kite la manusia paling malang kat dalam dunia nih.. tol x?  dan akhirnye kite akan kecewa, x pon berputus ase. isk2..
jgn la gitu, ingt la.. bile kite dalm kedukaan, masih rmai lg yg berduke d luar sane.. klw kite putus ase, x pon putus harapan, itu lah tndenye kite kalah..so, kuatkn semangt, dan teruskan langkah anda.. jgn skali2 berpatah balik.. uhuk, ckp cam mudah je kan.. tp itulah hakikatnye..
hmm, papepon, klw time kuciwa tu, jgn smpan sorg2.. cari someone utk berkongsi. dan yg paling pnting, jgn sampai jadi yg mcm dlm klip video nih..uhuk.

video
~ jgn skali2 tiru aksi ini okay.. huk ~

hidup aku sbgai seorang student..


salam/hello..


time cuti, kite cuti.. 
bile rmai org balik uma, kite pon sebok nmk balik skali.. 
time raya. kite pon RAYA.. hehe
bile stat kelas smule, otak da karat dah. huk
pastu br tringst kat assgmnt yg melambak2 tuh.
then ade tests plak..
x cukup tido + mkn x lalu + stress + jiwa kacau...
lepas test.. kite enjoy.!
dan mende2 ni kembali berulang beberapa kali...
shingga la final exam..
isk2..




Thursday, September 9, 2010

selamat hari raye...

salam/hello...


pantas sunggoh mase berlalu.. sedarx sedar da sbulan pose.. ari ni ari las pose kan? hehe..so,esok raye..! yeaahhhh... bes2.. tp kne ingt, raye pon raye jgk.. keje lepas raye jgn lupe plak.. hihi.. hu,lme gle2 aku x update.. rindu gle kat blog kesaygn aku nih. hmm, korg balik mne raye ni? aku balik klantan jew. pg esok br nk grak.. huhu.. 


sempena hari raye yg mulia ni, aku mintak maaf byk2.. andai terkasar bahase, tersilap cakap yg mne buat korg terase.. im so sory kay.. =).. jnji pasni x buat lg. papepon, enjoy urself during hari raya.. raye hanye skali, so jgn siakan2 peluang ni utk berjumpe sanak saidare yg dah lme x bersua tuh.. hehe.~~




slamat hari raya aidilfitri buat semua.