Thursday, May 6, 2010

HIV x sengaja? huhu, bahaye nih..

salam/hello..

Berikut adalah artikel yang perlu diambil perhatian sekiranya anda belum
membacanya. .. Sila baca artikel berikut mengenai orang yang HIV positif
seronok menyebarkan virus HIV.. Ianya pernah ke udara di dalam Televisyen
Thai di mana pesakit HIV ditangkap & didakwa, tapi apa gunanya, beliau telah
merosakkan ramai orang awam yang tak berdosa. Jadi sila berhati-hati ....
Beberapa tempat berbahaya dan kebarangkalian menemui jarum penyuntik yang
telah digunakan penagih

1. Di kawasan pantai. Apabila anda berjalan di pantai sila pakai selipar
atau kasut, ada penagih dadah yang melakukan aktiviti di tepi pantai
danmenimbus jarum penyuntik di dalam pasir. Penyuntik ini kemudiannya
terdedah akibat ombak.

2. Di kawasan permainan kanak-kanak. Satu lagi kawasan pilihan penagih.T
erdapat kes di Australia di mana kanak-kanak yg tak berdosa telah tercucuk
jarum penyuntik apabila beliau turun daripada papan lunsur & kemudiannya
didapati HIV positif.

3. Di panggung wayang. Sila pastikan kerusi yg anda duduki. Kes yang terjadi
apabila seorang perempuan duduk di kerusi beliau dan terasa sesuatu benda
mencucuk. Beliau berdiri dan mendapati ada penyuntik dan nota berbunyi
"Welcome to the real world, you are now HIV positive' . Doktor telah
memeriksa jarum tersebut & mengesahkan ianya terdapat virus HIV. Ianya
berlaku di Hawai jadi berhati-hati ... .

4. Di Georgia & Florida , ada kes menunjukkan pesakit HIV meletakkan
penyuntik di dalam tempat mengembali kan syiling, mesin air minuman...jadi
pastikan bila anda membeli air atau kandi, perhatikan betul-betul tempat
mengembalikan wang syiling mungkin terdapat jarum penyuntik di dalamnya.

5. Di restoran Burger King, pesakit HIV yang juga pekerjanya meletakkan
sedikit darah di dalam burger & mencampurkan dengan mayonis dan salad. Ianya
seperti sos. Jadi cuba jangan pesan burger dengan mayonis & sos. Order di
tempat lain.


Ini adalah nyawa anda. Sila 'foward' maklumat ini sebanyak mungkin kepada
orang lain, especially orang yang anda cintai, anak anda dan sesiapa saja...

article ni aku dpt dlm email.. sgt2 bergune. =)

~huhu..~

8 comments:

~kuyam~ said...

i got this email too
tkut wohhh~
isk

sipisenan said...

~kuyam~ : tu la.. sgt2 cuak klw mende2 gini ade kat malaysie ni.. papepon, just ati2.. huhu

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

nak kena share jugak nih..

sipisenan said...

☺[ai][sUmi]☺Chan : sile2. =)

rizputra7 said...

bahaya betul...kat malaysia juga ker kes macam nie..

sipisenan said...

rizputra7 : x sure la.. tp just be careful.. klw terkene, seumur idup jadi penghidap hiv.. adui.. mintak jauh.. huhu

limauais said...

nauzubillah.mtak jauhh la.

sipisenan said...

limauais : huhu, btol2.. mintak jauh sesangt. =)