Tuesday, June 8, 2010

kendur-kendare d musim cuti skolah..

salam/hello...


ehem, lme nye aku x update.. huhu, sebok je aku ni kan.. klw time exam aku sibuk study.. time cuti2 gini, sebok tidur la plak.. mggu lepas aku balik klantan.. kenduri spupu aku.. huhu.. sorg lagi spupu aku da kawen. aku ni bile yek lagi.. isk2.. ops.! lupe lak.. nk kawen2 ni, money required tw.. haa, kpd yg berangan nk kawen tu.. sile lah kumpul duit ye.. hehe.


cuace kat klantan skrg, pns gler babeng.. compare ngn umah aku kat gombak pon lg sjuk tw..kat sane kemarau.hukhuk.. spanjang kenduri tu, terpakse la aku buat2 rajin nolong.. biar la sbnrnye x rajin pon.. biase la kan, aku ni antare spupu lelaki diorg.. dah la spupu laki2 dlm family aku ni kurg.. haha..


bile sebut psl kenduri kawen, mesti korg terbaygkan 3 atau 4 khemah yg diatur berderet2.. dgn ropol2 menghiasi setiap khemah.. pastu ade meje n krusi kat bwh khemah tu.. pastu ade mknn, byk sgt.. wah, bes2.. da la ngh lapa nih..




hmmm, pastu mesti ade pelamin kan..




hehe, pastu mesti ade hantaran lak..
ehem, kebetulan sumernye kaler kuning.. isk2.. aku google je gmbr2 ni.. mne la aku ade duit nk bli camera, dan sbb tu aku x de gmbr time spupu aku kawen aritu..isk2..


ehem2.. bile kite sebut pasal kawen, byk bende yg harus d ambil berat.. maksud aku, tanggung jawab la.. kawen ni bukan mainan ek. ari ni kawen, esok boley cerai.. no no.. itu sgt2 x boley dan sape yg wt gitu, mmg gile.. isk2.. kawen ni, melibatkan byk pihak.. keluarga kite, keluarge bini kite, dan rmai lagi.. sbb tu la, b4 kawen tu, kne la decide btol2.. haha.. memandai lak aku ni.. pdhl aku x kawen lg.. dah2.. x nk ckp lbey2.. 


kpd sape2 yg baru kawen tu, especially spupu aku.. slamat pengantin baru.. smoge berkekalan shingge ke anak cucu.. aku doakan korg bhagie slalu tw.. sowi sbb mls2 aritu.. dan thanks to all yg tlh menjayakan kenduri aritu.. terutamenye abg ijan krane telah mnjadi tukang buat aer spenuh mase, tyrah n bee kerane telah jadi tukang angkat lauk spenuh mase dan mreke2 yg terlibat.. hehe.


kpd2 member2 lak, klw korg nk kawen nnt, jgn jemput aku lak.. haha.. k la korang.. adios..~

6 comments:

Muaturun MP3 Percuma said...

Salam Perkenalan...

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

yup2..kawin bukan benda main2..
kalau boleh biar berpanjangan.. :)

ehem2..awak bila lak langsung nye?hehe..

sipisenan said...

.:pUbLiC_eNeMy:. : isk2..money required tw.. haha, lgpon, x abes studi lg.. huhu, maybe 4 atau 5 thn lg.. lme kan? isk2

~kuyam~ said...

sipi,akak n abag ak kawin 19hb ni
mai la rmh ak

limauais said...

selamat pengantin baru sipi.
eh silap.haha.
selamat pengantin baru to sepupu sipi.

p/s:kawen nati,wak kt klate neh.dekat sket nk gi.hahaha.

sipisenan said...

~kuyam~ : adui.. sowi kuyam.. aku br bkak blog.. br tw abg ko kawen.. xpe2.. nnt ckp kat diorg, aku wish slamat pengantin br tw.. hehe

limauais :isk2.. aku lmbt agi nk kawen.. nnt klw aku nk kawen, aku jemput tw.. tp x sure lg nk wt kat ne.. hehe