Sunday, July 25, 2010

Bayi perempuan sumbing dibuang- utusan malaysia.

salam/helloo...

Bayi perempuan sumbing dibuang

KUALA LUMPUR 24 Julai - Apakah dosa bayi perempuan ini sehingga tidak diterima oleh ibu bapanya hanya kerana mulutnya sumbing.
Kecacatan itu mengakibatkan si kecil yang tidak berdosa ini dibuang dan mayatnya ditemui di dalam tong sampah.
Bayi yang cukup sifatnya itu ditemui oleh seorang pengutip barangan lusuh di dalam sebuah beg plastik di Flat Sri Kelantan, Bandar Baru Sentul di sini kira-kira pukul 10 malam tadi.
Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan berkata, ketika ditemui, bayi itu yang dipercayai dilahirkan semalam masih bertali pusat.
"Semasa menggeledah tong sampah dia menemui satu bungkusan plastik mencurigakan dan selepas dibuka dia terkejut melihat mayat bayi bersama urinya.
"Hasil siasatan kita dapati bayi berkenaan dilahirkan kurang dari empat jam sebelum dibuang," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.
Khamis lalu, seorang bayi perempuan ditinggalkan dalam sebuah beg dekat tempat menunggu bas berhampiran Hospital Sultan Ismail, Johor Bahru.
Namun bayi yang ditemui pada pukul 6.40 pagi itu lebih bernasib baik kerana masih bernyawa ketika ditemui sebelum dibawa ke hospital tersebut.
Zakaria menambah, mayat bayi yang mirip kaum Melayu itu dihantar ke Hospital Kuala Lumpur untuk bedah siasat.
Katanya, polis meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kejadian itu supaya menghubungi balai polis berhampiran bagi membantu siasatan.


ehem, lagi2 pasal buang bayi.. lg2 pasal bayi yg dibuang.. hu, stiap ari ade brite dbuang.. isk2.. ape nk jadi la... smoge kite d jauhkan ngn bende2 cenggini.. huhu.~


( klw brani buang la aku, aku fire kang.. huh.. )

5 comments:

~kuyam~ said...

nauzubillah...
mcm xde hati perut
isk

sipisenan said...

~kuyam~ : btol tu.. mcm x redha ngn kuase tuhan.. sian kat bdak tu..huk.

Nurul Haniza said...

grr...xabes2 nk buang jer..ada org ssh2 nk dpt anak.. +_________+ ape la nk jd..

sipisenan said...

Nurul Haniza : tu la pasal.. isk2. harap2 dijauhkan kite dr mende2 gini.. huhu

Pisyek said...

korang yg banyak duit tu, jom buang duit d sini..

http://shop.pisyek.com

hehehe...