Monday, September 27, 2010

sekarang aku tw nape mak aku x kasik aku bawak moto. isk2

salam/helloo...


bermula nye 1 syawal aritu, genap lah 2 tahun aku bawak krete kat utp nih. dalam 2 tahun ni, da mcm2 yg aku alami,.. ye la, krete burok la katekan.. radiator pecah la.. time tu bonet aku brasap x hengat dunia ha.. ades, ingt krete nk mletop da.. isk2.. pastu hampir2 kne tipu ngn pomen la.. ade ke patut, bende yg rosak (tranducer) harge rm10 je, bley plak die bantai sruh overhaul enjin, die nk cas rm 600 woo.. ades.. tw la time tu aku bute kayu lg psl krete ni.. nseb baek la bapak aku yg byk guide aku.. isk2. 


2 tahun 3 bulan yg lepas.. aku penah mintak ngn parents aku yg aku nk pkai moto.. ye la, moto kan mudah, jimat myk n then maintanance pon x mhl. nk beli pon murh.. pastu bapak aku mati-matian x bagi. hu, bengang jgk. kang aku mintak krete kang, die kate aku ni nk blagak cm anak org kaye lak.  sbb tu la aku mntak moto, asalkan mudah nk g mne2 je. x pyh bergntung sgt ngn member2.. ye la, member2 pon ade life masing2 kan. x kan stiap mse nk g mne2 nk ajak aku kn..isk2. pastu die ckp nnt die cari krete kat aku.. then 2-3 bulan pastu, diorg pon bli krete burok kat aku.. x kesah lah.. jnji okay.. hehe


pastu, aritu ade bkak you tube. aku jumpe video clip ni.. korg tgk la yek. pesan aku, klw x kuat smangt jgn tgk ea. =)



skrg br aku tw nape mak n bapakaku x kasik aku bwk moto.. bukan nk kate bwk moto ni mesti eksiden. tp risikonye tinggi compared ngn pkai krete. isk2. ~

2 comments:

Ewan Zulkarnaini said...

btol3..
bwk motor mmg risiko tggi..
tp nk wt cmne tpakse bwk gak sbb kt kl jln slalu jem..kalo bwk kete konpem lmbt smpi keje huhuhu

hasifi b hasnan said...

Ewan Zulkarnaini : btol2. jalan kat kL mmg jem, isk2. itu yg mslhnye.. papepon, klw bwk moto tu, hati2 tw. =)