Wednesday, February 17, 2010

keluargaku....

salam/hello...

    ari ni topik aku pasal keluarge.. xpayah di explain sgt sbb korg mesti da tw kan keluarge tu aper kan.. tp x pe la.. aku explain jgk , seringkas yg mungkin.. keluarge ni pd aku la, antare insan yg paling rapat ngn dri kiter selaen member2... contohnyer, mak, ayah, adik2, abang2, kakak, makcik2, pakcik2, spupu2 dan ader stgh2 tu ngn dua pupu pon still kamcing.. hehe.. keluarge ni aspek terpenting dlm kehidupan seserorg individu itu sbb krane keluarge la kte dapat membertuk dri kte sndri.. dan kerane keluarge jgk la, kiter dapat kenal erti kaseh sayang, hormat-menghormati dan laen2 sifat mahmudah yg mne sgt2 pnting dan harus ader dalam stiap individu itu... meh sni aku kenalkan kat korg ahli2 dalm family aku...

~ aku ngn ayah aku ~

~ adek aku ngn mak aku ~

    back to our topic...  pasal 'keluarga'... bile kiter ni rse dri kte ni mempunyai keluarga, pape yg berlaku @ terjadi kiter kne bagitw keluarge... lebey2 lagi klw ader event besar cntoh bertunang atau kawen .. korg pon stuju ngn bende ni kan? aper perasaan korg klw spupu korg bertunang, tp korg x tw papepon.. dan mak ayah korg pon x tw paper pasal pertunangn nih...? agak2 korg marah x.. dan mende ni la yg jadik kat aku... aku balik kelantan ari sabtu ari tu... n biler sampai jer kelantan, aku br dapat tw yg spupu aku da bertunang smggu yg lalu..  WHAT THE FUCK..!!!  susah sgt ker nk bagi tw.? nk kate x der telepon, handset sorg satu...  dan adik kpd spupu aku yg bertunang sebaye ngn aku dan sgt baek ngn aku, pon x bgtw paper... skali lg WHAT THE FUCK..!! .. aku x paham tol la...( ngh hangen nih).. klw salah sorg family diorg bace blog nih.. aku nk cakap sket la.. korg x bagitw pape kat family aku psl pertungn nih, asal..?? ke korg rse kiteorg ni da bukan family korg.. kpd makcik sulong aku tuh, tw x mak aku kecik ati gler ngn ko..(sori ek, bhase aku mmg kasar klw ngh marah) ..  aku x tw la klw korg ni jenis yg sengal... satu family sengal.. x ker sengal nmenyer bile jadi gini... klw korg da rse kitorg x layak nk berfamily ngn korg, bgtw la.. klw itu yg korg pk, aku pon x hingin nk ngaku korg family aku tw x.. 

    maafkan aku klw ader yg trase..  kat sni aku nk pesan la.. kpd pembace2 sekalian, jgn sesekali anda tiru mende cmni..  jgn sbb anda rse anda bagus, hebat, rmai yg terase dek sikap anda itu.. aku mmg x layak nk ckp2 mende gini.. tp pk la balik.. saper kiter.. jgn sbb kiter rse kiter da berjaye, kite lupekan keluarge... igt la.. sbelom kiter berjaye, sebelom kiter mampu bli bmw 10series, sbelom kite ader rumah cam istane, saper yg support kiter.. keluarge tw.. time kite susah, sedeh dan memerlukan bantuan... keluarge yg beri semangat  dan tolong kite.. miskin camner keluarge kiter tu, jgn sesekali kte malu nk ngaku mereke ni keluarge kiter.. sbb kiter kne igt, keluarge lah org yg paling rapat ngn kiter... dan merekelah yg membentuk dri kiter yg sekarang.. sayangi lah keluarga anda, kerana aku sgt2 saygkn keluarga aku....~

 ~  sayangilah keluarga anda....  ~

3 comments:

~kuyam~ said...

haha sipi mke mg iras mke mama mg la
hehe

sipisenan said...

hehe.. biase la.. anak mama... so, ko nk puji aku ni comey la ni.. oh, time kaseh..hehe

Anonymous said...

Woah! I'm really digging the template/theme of this site.
It's simple, yet effective. A lot of times it'svery difficult to gett tat "perfect balance" between superb usability and visuaal appearance.
I must say youu have done a fantastic job with this. Additionally, the blog
loads super quick for me on Chrome. Outstanding Blog!

Feel free too ssurf to my web blog: sex