Tuesday, March 30, 2010

mengantuknye.. hukhuk

salam/hello..

wow, sedar x sedar, da 3 ari aku x update blog.. wow, ni mnndakan aku sagt2 bz.. bz? kenape aku bz..? huhu, ader test dow.. hukhuk.. ni br abes test intro to management... aik? kate amik chamical engineering, tp nape ader subjek management? huhu, klw nk tw, tnye la unit registra.. esok ade test lg.. kol 5 - 7 pm.. dak2 chemy0707, sile takenote kay.. 

post aku yg kali ni, maybe ade similarity ngn post2 aku yg sbelum ni.. similar je ea, tp x exactly.. klw dl, aku penah post pasal cmne nk bangun awal... dan aritu jgk aku pnh pos cmne nk tido ngn nyenyak... dan ari ni plak, aku nk post, cmne nk stay up.. hihi.. asal la topik aku ni lbey kurg kan? maybe sbb aku sgt2 penat dan dlm kpale otak aku ni da x de mende laen da, kecuali... nk tido puas2.. hukhuk

back to our topic today, bagaimana caranye utk anda stay up dgn berkesan.. hehe

sediakan stock aer yg banyak.. dalam usaha stay up ni, lg bagus klw anda minum aer masak yg byk.. dari sudut sains, mngtok jg mungkin boley disebabkan oleh kekurangn aer dalm badan.. dan dgn meminum aer, dapt meningkatkan kesegahan sel2 dan at least, korg x rse ngntok sgt.. hehe

lakukan senaman ringan.. klw ngntok sagt, korg jalan2 la kejap.. g amik angen kat lua bilik ke, x pon korg g jog ke kjap.. 
jgn lupe nk take break time study.. study ni memenatkan tw.. so, klw rse kpale da berat, otak da tepu sgt2.. take break. g la maen game ke kjap. tp awas, jgn maen game sampai pagi lak.. hehe

jgn study di tempat yg selesa... contoh terbaek, study kat atas katil. wow, mmg sangat2 selesa.. probability nk terlelap tu mmg sgt2 tinggi.. 

yg terakhir, mkn la something.. cntohnye, kunyah cewwing gum ke, mkn snek ke, mkn gule2 ke... tp jgn la korg g kdai mamak, pastu mkn roti canau 3 biji.. isk2. alamatnye, x study la korg. huhu

wow, pnjang jgk aku taep ari ni.. letih betol menaep nih.. hehe, papepon, klw stay up tu, jgn la lbey2 sagt.. kne plak klw ade kelas kol 8 esok.. mau x gi kelas nnt.. igt la, dalam mngejar smthing, kite kne amik kire byk mende.. jgn sb nk perform, kite x tido.. x elok tw.. sbb dlm papehal skalipon, kesihatan no 1.. btol x kawan2.? =)   ~~
 

~  stay up pon stay up jgk, kesihatan jage tw... =)   ~

4 comments:

anlonso said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Blog ini menarik gler...... (^_^)

~kuyam~ said...

ngantuk sokmo sipi.hehe..stay up mcm xblh je sbb siang hari dh terlalu penat~

sipisenan said...

~kuyam~ : huhu.. sian kay kuyam.. x pe2. kl penat tdo awal tw.. hehe